Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pintxoak eta hamaiketako tradizionalak

Pintxoakdastatzekogida

Bertakoproduktuak,mokadutxikitan

Spoiler bat egingo dizugu: ahogozoa egingo zaizu erakusten dizugun pintxo hauetako edozein dastatuz gero. Aukera benetan zabala da: aprobetxatu bertako produktu tipiko asko mokadu txikitan dastatzeko.

Tolosako Azoka

Zeintzuk dira pintxoak jateko tabernak?

Tolosan, pintxoak dastatzeko tabernarik ohikoenak hauek dira: Orbela, Fronton, Ikatza, Bide-Bide, Ilargi, Jokel, Xare edota Karela. Landa eremuko herri txikietan, taberna edo ostatuetan ere bertako pintxo eta platerak dastatzeko aukera izango duzu!

Bitximodurazaindutakopintxoak

Taberna batzuek pintxo bakoitza harribitxi bat balitz bezala tratatzen dute. Bertako produkturik onenak nahasten dituzten sorkuntza txikiak dira. Aurkitu hemen pintxo onak dastatzeko taberna onenak.

Non jan pintxoak
pintxo kokotxa orbela tolosa
Orbela taberna pintxoak



almuerzo caldo chorizo carne cocida
Txorizoa, odolkia eta haragi egosia
salda badago caldo
salda badago

Saldabadago:hamaiketakoparegabeak

Udazkeneko eta neguko hilabeteetan, landa-herrietako taberna eta ostatu gehienetan ohiko hamaiketakoak egiten dituzte: salda beroa, haragia eta txorizo egosia edo txistorra. Badira odolkia eta mondejua eskaintzen dutenak ere. Hori guztia, sagardo botila batekin lagunduta. Hamaiketako ezin hobea mendi buelta baten ondoren indarrak hartzeko!




Larunbatekoplana

Larunbatetan, azoka eguna denez Tolosan, giro aparta sortzen da Alde Zaharreko eta hiribilduaren erdialdeko tabernetan: kuadrilla asko irteten dira kalera bazkal aurretik zerbait pikatzeko, pintxo edo tapa formatuan.




Ostegunetan...¡pintxopote!

Urteko ostegun gehienetan Tolosan pintxo-potea egiten da: taberna batzuek pintxo bat eskaintzen dute edari bakoitzeko. Giro bikaina sortzen da, kuadrilla askok aukera aprobetxatzen baitute elkartzeko.

bar taberna ikatza pintxos tolosa
Ikatza taberna pintxoak



Zeintzuk dira pintxorik onenak?

Jarraian, Tolosaldeko tabernetan dastatu ditzakezun pintxo nabarmenetako batzuk proposatzen dizkizugu.

Gilda

Gilda klasikoak Ibarrako piparrak, oliba eta antxoa ditu. Mota gehiagokoak daude: hegaluzea, arrautza, antxoa edo otarrainxkak gehituta. Eskualdeko taberna askotan aurkituko dituzu, Ibarran bereziki.

gilda
gilda



pintxo chatka
chatka

Pintxohotzak

Oso klasikoak dira txatka pintxoak maionesarekin, mota guztietako entsaladillak edo txangurro pintxoak antxoekin.




Garaikobarazkiekin

Sasoiko barazkiekin egindako pintxoak ere dastatu ditzakezu: zainzuriak, orburuak edo menestrak. Udako hilabeteetan ere ohikoa da tomate eta Ibarrako piparren anoa txikiak aurkitzea. Udazkenean, pintxo ugari izaten dira perretxiko eta onddoekin.




Tortillarikonena...

Patata tortilla bat ondo sartzen da edozein ordutan: gosaltzeko, edota bazkal edo afal aurretik. Era guztietako tortillak ere aurki ditzakegu: txanpiena, urdaiazpikoduna, txistorrarekin egindakoa, baratxuri freskoekin, antxoak… Baina bada aukera gehiago ere: arrautzak tenperatura baxuan probatzea gomendatzen dizugu. Beste aukera bat maionesaz eta otarrainxkaz betetako arrautza egosiak dira. Beste klasiko bat!




Itsasotik:kokotxak,legatza,bakailaoa,txipiroiak,olagarroa...

Mokadu txikietan gure lonjetako genero onenaz goza daiteke: legatza saltsa berdean, bakailaoa bere pil-pilarekin, olagarroa galiziar erara edo txingarretan, kokotxa-saski bat, txipiroiak plantxan edo bere tintan…

pintxo bacalao pil pil
cod in pil pil



Baliteke ere
gustatzea...