Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Autore sukaldaritza: saritutako eta gomendatutako jatetxeak

Michelingida,Repsoleguzkiak,bestelakosariaketagomendatutakojatetxeak

Kalitateakezberdinduegitendu

Tolosaldean lau jatetxek errekonozimendu garrantzitsuak lortu dituzte egiten duten lanagatik. Produktua zaindu eta maila goreneko sukaldaritza eskaintzeaz gain, gastronomia eredu jasangarri baten ikur dira, bertako ekoizleen produktuak erabiltzen baitituzte egunerokoan.

Tolosako Azoka
AMA Jatetxea
AMA Jatetxea

AMAJatetxea(Tolosa)

Azokako eta inguruko ekoizle txikien produktuekin eta sukaldaritza tradizionalean oinarrituta, plater berritzaileak egiten dituzte gazte hauek. Sukaldarien Errebelazio-Saria jaso dute Javi Rivero eta Gorka Rico sukaldariek Madrid Fusion 2023 kongresuan. Bi Repsol eguzki eta Michelin izan bat dute. 

Jatetxea ikusi



Iriarte Jauregia Bailara jatetxea Bidania-Goiatz
Iriarte Jauregia Bailara jatetxea
Bailara Jatetxea
Bailara Jatetxea

Bailara(Bidania-Goiatz)

Iriarte Jauregia hotel dotorean kokatua, bitxiz betetako altxor modura egiten du plater bakoitza Enrique Fleischmann sukaldari ezagunak. Autore sukaldaritza da berea, berritzaile eta sortzailea itxuran, zintzoa produktuen aukeraketan eta aberatsa zaporeen eskaintzan. Jatetxe hau Michelin Gidan dago eta Repsol eguzki bat dauka. 

Jatetxea ikusi



Hika Txakolindegia
Hika Txakolindegia
Hika Txakolindegia Villabona
Hika Txakolindegia

HIKAbyRobertoRuiz(Amasa-Villabona)

Etxeko betiko sukaldaritzaren eta bertako produktuen dohainak topera aprobetxatzen ditu Roberto Ruizek gidatutako taldeak. Gastronomia sinple baten aldarria da, protagonismoa platerean dagoen produktuaren zaporeari eskainiz, ingurune preziatu batean. Ekonomika zahar batean aitzina batean bezala prestatutako Tolosako Babarrunak, azokan erositako beste dozenaka produktu eta parrillan erretako arrain eta txuletak dira izar nagusiak: hori guztia, bertan ekoiztutako txakolin mota ezberdinekin maridatuta. Bi Repsol eguzki ditu. 

Jatetxea ikusi



Casa Julián erretegia Tolosa
Casa Julián erretegia
Casa Julián erretegia Tolosa
Casa Julián erretegia

CasaJulián(Tolosa)

Munduko txuletarik onena eskaintzen duen jatetxeen zerrendan sartu zuten jatetxea: Tolosako erretegi historikoenetako bat da. Txuleta izar nagusi izan arren, maila goreneko produktu ugari eskaintzen ditu: iberikoak, Nafarroako zainzuriak, Tuterako kukuluak, idi-mondejua, pikillo piperrak… Sinple eta goxo. Bi Repsol eguzki dituen erretegia da. 

Jatetxea ikusi



Iriarte jatetxea Berrobi
Iriarte jatetxea
Iriarte Restaurant where to eat Berrobi
Iriarte Restaurant

IriarteJatetxea(Berrobi)

Bertako eta sasoiko produktuen sukaldaritzari omenaldia egiten dion jatetxea da, eta une honetan aurki daitekeen onena eskaintzen du. Plater nagusia txerrikumea da, jatetxetik metro gutxira hazia, familiaren baserrian: jaki bat. Repsol eguzki bat du. 

Jatetxea ikusi



NicolásErretegia(Tolosa)

Tolosako beste erretegi mitikoenetako bat da. Ruiz familiaren hirugarren belaunaldiak kudeatzen du gaur egun. Txuleta erreferentzia nagusi izanda, produktu onenen aukeraketa da bere ezaugarri nagusia. Erreferente ahosabai zorrotzenak dituztenentzat. Repsol gidak gomendatutako jatetxea da.

Jatetxea ikusi



Bertako produktuari gorazarre

Inguruko ekoizleen produktuak erabilita, egin daiteke puntako sukaldaritza. Halaxe erakusten dute lau jatetxe hauetako sukaldariek: inguruko baserri, azoka eta komertzioetatik datoz euren produktu gehienak. Hori, kalitatea da.

JaviRiveroetaGorkaRico

Ohikoa da larunbatero-larunbatero, lehen orduan, Tolosako Azokan topatzea: orduan eskuratzen dituzte asteburuko otorduetarako osagai nagusienetako batzuk. Basque Culinary Centerreko lehen promozioaren parte dira, eta elkarrekin abiatu zuten AMA Tabernaren proiektua. Hazten joan dira, beren jatetxea erreferente izatera lortuz.




EnriqueFleischmann

Casa Julián erretegi ezaguna kudeatzen duen hirugarren belaunaldia da. Matias Gorrotxategi bere aitak bultzada handia eman zion erretegiari, eta bere menu tradizionalari berrikuntzak gehitzen ahalegintzen ari da orain, betiko esentzia galdu gabe.




RobertoRuiz

Mexikarra da jaiotzez. Getariako Txoko erretegian hasi zuen bere ibilbidea; sei urtez Pedro Subijana ezagunaren jatetxeko sukalde-buru izan zen; bada, urteak daramtza Iriarte Jauregian autore sukaldaritza esklusibo bat sortzen. Euskal Herriko gastronomiaren eta bertako produktu aniztasunaren maitale da.

Enrique Fleischmann
Enrique Fleischmann



Roberto Ruiz
Roberto Ruiz

XabiGorrotxategi

Martin Berasategirekin egin zituen lehen urratsak sukaldaritza munduan. Gero, 25 urtez Tolosako Fronton jatetxeko buru izan zen, babarrunaren tenplu bihurtuz. Bertako produktuen miresle da, eta horietan oinarritu du sukaldaritza. Tolosako eta Ordiziako Azokan bisitari fidela da.




FelixBelaunzaranetaMertxeInza

Familiaren baserri zaharra berritu eta 1999. urtean zabaldu zituen ateak Iriarte Jatetxeak. Sukaldaritza tradizionala baina sortzailea da Felixena, sinplea, sua, labea eta parrila oinarri dituena. Felixen anaia Mikelek Lesmesen txerritegian hezten ditu txerrikumeak, jatetxetik kilometro eskasera. Mertxen zuzentzen du jangela, talde paregabea osatuz. 




XabiRuiz

Nicolás Erretegia kudeatzen duen Ruiz familiako hirugarren belaunaldikoa da Xabi. Bere aitona Nicolasek eta amona Pepitak sortu zuten erretegia. Bere aita Pedrok eman zion segida. Eta orain, berrikuntzak sartu ditu menuan, haragiaren aprobetxamendua baliatuz, beti ere, haragi onena hautatuz. Bada aldatzen ez den zerbait: txuletaren kalitate gorena.




Baliteke ere
gustatzea...