Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

← Berri guztiak ikusi
Orexa | Blog

Orexako Ostatua, fokua produktuan jarrita

Gehiago irakurri


Bertako izaeraren erakusleihoa da, inguruarekin inplikatutakoa.

Jasoetaeman,geldituegitenezdendinamikadaukatelanduta.Egunerodagozabalik.

Ematen duen produktu aniztasunagatik da askorentzako ezaguna Orexa, baina asko dira Ostatuan otordua egiteko ere bertaratzen direnak.




Zerbitzuugari

Izan ere, herriko pilareetako bat da Orexako Ostatua, eta gainerako eragileekin kontaktuan mantentzen da uneoro. Etengabe eskaintzen duten ostalaritza zerbitzuaz gain, herritarrentzako zerbitzu bezala kudeatzen dute ostatua, eta astean zehar, kirola egin, hitzaldiak antolatu eta bestelako askotariko jarduerak egiteko erabiltzen dute jatetxearen goiko partean dagoen aretoa, asteburuetan jatetxearen espazio bilakatzen dena atzera.




Historikoki lehen sektoreari lotuta egon da Orexa, baserriz eta larreez inguratuta. Eta hori ostatuko menuan iragartzen da, bertako jakiez elikatuta dago eta; jatetxe berezitua izan gabe ere, badira bereziki bertan dastatzea merezi duten plater eta errezetak.

Risottoa Orexako gazta urdinarekin egiten dute, Oihan Txiki kooperatibakoa. Gehien jaten den platera da, garai batean ekoizten ziren gazten zaporea gaurkotuta dakarrena.

Orexako arkume erreak ere arrakasta handia du. Eta berezia da, desberdina, sasiarkumearekin egiten delako. Sasiardia mendiak garbitzeko erabili ohi den bertako ardi mota da. Horien kumea, sasiarkumea, antxumearen estilokoa da ia, nahasketa bat. Bertako arraza autoktonoa da, ardi latxa bezala, baina basatiagoa.





Postreak ere bertakoak dira, etxean egindakoak. Flana, arroz esnea, mamia, jogurta, fruta konpota… eta Orexako gazta taula, noski. Orexako Idiazabal gazta naturala, Orexako Idiazabal gazta ketua, Orexako Anakar gazta, Orexako Gazta urdina eta Orexako Otzara gazta, dena plater bakarrean.




BisitatuOrexakoOstatua

Orexa da produktuaren epizentroa, eta bertako produktuaren aldeko apustua garbia da jaki-eskaintza ikusita.

Telefonoa 943 68 22 90
Errebote Plaza, 1, 20490
Orexa, Gipuzkoa

Fitxa ikusi



Artículos relacionados