Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

← Berri guztiak ikusi
Albiztur · Tolosa | Gastronomia · Tolosako Babarruna

Tolosako babarrunen errezeta tradizionala

Gehiago irakurri


Jarraian, Tolosako babarrunak bere sakramentuekin nola prestatu azalduko dizugu.

8lagunentzakoosagaiak:

  • Tolosako babarrunak, 1 kg.
  • 3 litro ur
  • Oliba olioa, 5 goilarakada
  • Gatza

Sakramentuak:

  • Odolkia
  • Aza
  • Ibarrako piparrak ozpinan

Tolosako babarrunak egiteko osagaiak
Tolosako babarrunak egiteko osagaiak



Tolosako babarrunak eta odolkia
Tolosako babarrunak eta odolkia
olioa babarrunak
olioa babarrunak
Tolosako babarrunak egosten
Tolosako babarrunak egosten


Babarruna urtekoa bada, ez da beharrezkoa izango beratzen jartzea. Beraz, lehenengo pausoa babarrunak hiru litro ur hotz dituen eltze batean jartzea izango da. Olioa gehitu eta su bizian jarriko dugu irakitera iritsi arte.

Une horretan sua jaitsi, irakin leun bat mantenduz, eta hiru orduz sukaldatzen ditugu. Ura behar izanez gero, beti hotza botako dugu.

Eginak daudenean gatza gehituko dugu, irakiten utziko dugu minutu batez eta ondoren sua itzali eta bere hartan utzi salda jalkitzeko.



aza
aza

Aza:

Aza egosi ur askotan 8 minutuz, kolorea eta zaporea mantentzeko. Xukatu eta olia oliba apur batekin ondu.




Odolkia:

Egosi odolkia ordubetez su leunean. Mondejua, txorizoa edo txerri-saiheskia ere aukeratuz gero, berdin egin.

Odolkia
Odolkia



Tolosako babarrunak, Ibarrako piparra, aza, odolkia eta kostila
Tolosako babarrunak, Ibarrako piparra, aza, odolkia eta kostila

Platerarenaurkezpena

Tolosako babarrunak ontzi batean zerbitzatu. Bestalde, aza eta odolkia aurkeztu behar dira alde batetik. Beste ontzi batean, Ibarrako piparrak, ozpinduta.




NunerosiTolosakobabarrunak

Babarrunak larunbatero eros daitezke Tolosako Azokan, zuzenean baserri ekoizleen eskutik. Tokiko produktuetan eta elaborazioetan espezializatutako dendak ere badaude, hala nola Barriola Harategia eta Altuna Harategia.

Tolosako babarruna
Tolosako babarruna



Artículos relacionados