Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

← Berri guztiak ikusi
Hernialde | Blog · Gastronomia

Hernialdeko Ostatua, parrillan egindako arrainak

Gehiago irakurri


Eskualde osoko jendea erakartzen dute arrain bikainaren bila.

Itsasotik300metrora-etaTolosatik5kilometrora-,BobietaRoscoburudituenostatuadago.

Betiko jatetxe horietako bat da, mantel zuri eta tximiniadun jantokikoa, barazkietatik arrain, haragi eta postreetara doan tokiko produktu ugari eskaintzen dituena.




Erdiguneankokatuta

Herriko plaza nagusian dago, Udaletxea ere hartzen duen eraikin historikoan, eta denboraldi bakoitzeko onena eskaintzen dio gerturatzen den orori. Horretarako, bertako ekoizleekin eta inguruko denda txikiekin lan egiten dute.




Karta zabala da, eta hasierako platertxoak, entsaladak, arrainak, haragiak, postreak eta izozkiak ditu. Ostatu honetako plater ezagunenetako bat, ordea, kartatik kanpo dago. Baratxuri freskoa, ganba eta espinakaz betetako krepeak dira, zainzuri saltsarekin zerbitzatuak.

Ostatura etortzean, jendeak ba omen daki zer nahi duen. Parrillan egindako arraina. Ez daude batean espezializatuta, baina Orio estiloko bisiguaren eta erreboiloaren arrakasta nabarmentzen dute, adibidez.





Postre kartako aukera guztiak ere etxean bertan egindakoak dira. Pantxineta eta gazta-tarta dira postre ezagunenak. Behin eta berriz ondo landutako errezetak baino sekretu gehiagorik ez dutela ziurtatzen dute.




Sena erabilita, eginaren eginaz, lortu dute karta zabalak egitea. Talde eta ospakizunetarako menu ezberdinak dituzte, pertsonako plater ezberdinak eskaintzen dituztenak.

Telefonoa 943 65 24 96
Santa Cruz Apaizaren Plaza, 1
20494 Hernialde, Gipuzkoa

Fitxa ikusi



Artículos relacionados