← Berri guztiak ikusi
Hernialde | Blog · Gastronomia

Hernialdeko Ostatua, parrillan egindako arrainak

Gehiago irakurri


Eskualde osoko jendea erakartzen dute arrain bikainaren bila.

Itsasotik 300 metrora -eta Tolosatik 5 kilometrora-, Bobi eta Rosco buru dituen ostatua dago.

Betiko jatetxe horietako bat da, mantel zuri eta tximiniadun jantokikoa, barazkietatik arrain, haragi eta postreetara doan tokiko produktu ugari eskaintzen dituena.




Erdigunean kokatuta

Herriko plaza nagusian dago, Udaletxea ere hartzen duen eraikin historikoan, eta denboraldi bakoitzeko onena eskaintzen dio gerturatzen den orori. Horretarako, bertako ekoizleekin eta inguruko denda txikiekin lan egiten dute.




Karta zabala da, eta hasierako platertxoak, entsaladak, arrainak, haragiak, postreak eta izozkiak ditu. Ostatu honetako plater ezagunenetako bat, ordea, kartatik kanpo dago. Baratxuri freskoa, ganba eta espinakaz betetako krepeak dira, zainzuri saltsarekin zerbitzatuak.

Ostatura etortzean, jendeak ba omen daki zer nahi duen. Parrillan egindako arraina. Ez daude batean espezializatuta, baina Orio estiloko bisiguaren eta erreboiloaren arrakasta nabarmentzen dute, adibidez.





Postre kartako aukera guztiak ere etxean bertan egindakoak dira. Pantxineta eta gazta-tarta dira postre ezagunenak. Behin eta berriz ondo landutako errezetak baino sekretu gehiagorik ez dutela ziurtatzen dute.




Sena erabilita, eginaren eginaz, lortu dute karta zabalak egitea. Talde eta ospakizunetarako menu ezberdinak dituzte, pertsonako plater ezberdinak eskaintzen dituztenak.

Telefonoa 943 65 24 96
Santa Cruz Apaizaren Plaza, 1
20494 Hernialde, Gipuzkoa

Fitxa ikusi



Artículos relacionados