Pello Urdapilleta, bere Elola baserrian, Euskal Txerri autoktonoa berreskuratzeko lanean ari da. 400 Euskal Txerri buru baino gehiago ditu, aske bizi direnak eta modu naturalean elikatzen direnak, pago eta haritz ezkurrez, gaztainez, hurritzez eta belarrez. Nekazaritza jasangarriaren adibide bikaina da.
Behin txerria sakrifikatuta, modu tradizionalean egiten dituzte produktuak, inolako kontserbatzaile kimiko edo koloratzailerik gabe: urdaiazpikoa, pankartatxoa, solomoa, txorizoa, txistorra, patea…
Bi bisita gidatu dastaketarekin
Inguru paregabean dagoen ustiategia bisitatu, eta, amaitzeko, bertako produktuen zaporeaz gozatu baserri ederreko txokoan.
• Bisita hestebete hotzen dastaketarekin: txorizoa, saltxitxoia, solomoa eta urdaiazpikoa; ogia, ura, txakolina, ardoa edo sagardoa. Prezioa pertsonako: 48,8 €.
• Bisita hestebete hotzen dastaketarekin – txorizoa, saltxitxoia, solomoa eta urdaiazpikoa – eta momentuan prestatuak – txistorra eta saltxitxa –; ogia, ura, txakolina, ardoa edo sagardoa. Prezioa pertsonako: 61 €.
Harremanetarako datuak
Nola iritsiCaserío Elola Azpikoa, Bidania-Goiatz
Batez besteko iraupena02:30
HizkuntzakGaztelania eta euskera
NoizUrte guztian zehar
Prezioa48€-61€ (produktu dastaketarekin)
Telefonoa+34 943 681 006
Webgunea